Hej på er alla – tyvärr drabbades Skrattmåsvägen förra helgen av icke önskvärt besök. Boende på Skrattmåsvägen 28 vaknade vid 23.00 tiden av att någon rycker i altandörren på baksidan. De rusar upp och med tänd ficklampa jagar iväg inkräktarna. I samband med detta ringer de på hos grannen på Skrattmåsvägen 26. Man går ut på framsidan av huset och upptäcker att både soffa och två fåtöljer i konstrotting är borta. Stölden av utemöblerna borde ha skett strax innan. Till saken hör att samtliga i hushållet var vakna, lampor var tända och det syntes tydligt att folk var hemma.

I samband med upptäcktern ringer man Polisen.
I väntan på patrull ser man en kille komma gående längs med bullerstaketet, man ropar men får inget svar.
Man börjar går då närmare mannen varpå han börjar springa upp mot Diagrammet. Man tar upp jakten med skällande hund i sällskap, mannen tar sig snabbt upp över slänten och hoppar över staketet och försvinner...

Man kan konstatera att då möblerna var ganska stora måste de sannolikt ha lastats på en bil.
Bilen körde troligen aldrig in i mellan husen utan möblerna slängdes antagligen över bullerstaketet till en väntande bil på andra sidan dvs. på Magelungsvägen. Man kan misstänka att mannen man såg fly precis hade lastat färdigt.

Spontant känns detta oerhört fräckt å obehagligt – bara det faktumet att våga sig in på någon annans tomt när man ser att det lyser i huset kan starkt  ifrågasättas.

Åter igen – man kan inte nog påpeka vikten av att hålla koll hos varandra.

Var rädda om varandra
/Carina
C06