Under kategorin bättre sent än... Här kommer äntligen information om den incident som vi hade på Skrattmåsvägen för cirka en månad sedan. Nedan är författat av Martin Fredberg och jag vill passa på och tacka för rådigt ingripande (själv sov vi som stenar bara ett par hus ifrån). Tilläggas kan även göras att jag (Skrattmåsvägen 47) blev av med en ny cykel inne på vår tomt tidigare i juni.

Natten till lördag 30/6 vaknade Monica och jag av att någon stod å skrek vad vi trodde ute på lekplatsen bakom vårt huslänga, nr 51. När jag kommer ner står Fuaad vid staketet mellan våra tomter och ropar på någon som försöker ta sig igenom vår taggbuskhäck ut mot lekplatsen. Fuaads dotter hade vaknat/hört någon som vid 02:30-02:45 varit inne på deras tomt och rotade bland saker. Fuaad kollade då ut men såg ingen men fick en dålig känsla och sprang ut och runt tomten.
Där hoppar en kille över och försöker smita. När jag, Martin kommer ut på vår tomt lyckas han precis ta sig igenom häcken. Fuaad har då sprungit runt jag tar mig igenom vår häck. Killen verkar grovt påverkad av alkohol eller droger och vill inte stanna kvar. Försöker hota Fuaad med något pistolliknande föremål men som snabbt upptäcks att vara en vattenslang adapter/munstycke.
Fuaad drar därefter ned killen på marken och jag ringer därefter polisen.
Vi övervakar honom noga och han sitter ned lugnt och mumlar att han bara skulle gena över vår tomt.
Att han inte försökt göra inbrott. I fickorna hade han dock plockat på sig dessa vattenmunstycken.
Polisen dyker upp efter ca 30 minuter.
Griper honom och gör ett kort förhör med oss.
Han kommer att anmälas för ringa stöld och olaga intrång.

Om någon sett något mer, blivit av med något senaste dagarna kontakta styrelsen och polisen.